Luc Van den Brande, de nieuwe EZA-voorzitter

201811 presidentLuc Van den Brande, de nieuwe voorzitter van het Europees Centrum voor Arbeidersvragen (EZA), voormalig Belgisch minister van Arbeid en Werkgelegenheid, voormalig Vlaams minister-president, is een bewezen Europeaan. Hij is momenteel lid van het EU-Comité van de Regio's en speciaal adviseur van de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude-Juncker, voor public relations naar de burgers.

Luc Van den Brande heeft goede contacten op Europees niveau en een grondige expertise op het vlak van EU-beleid en EU-organisaties. Van den Brande werd geboren op 13 oktober 1945 in Mechelen, werkte lang als advocaat en was hoofddocent aan de Katholieke Universiteit van Leuven (België). Tijdens zijn politieke carrière was hij ook lid van de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers, het Vlaams Parlement en de Belgische Senaat.

Lees de speech van Luc Van den Brande (En.):

EZA

eza logo

Het Europees Centrum voor Arbeidersvragen (EZA) is een netwerk van 73 werknemersorganisaties uit 30 Europese landen die gebaseerd zijn op christelijke sociale waarden. De EZA-leden zijn vakbonden en sociaal-culturele werknemersorganisaties, evenals onderwijs-, opleidings- en onderzoeksinstellingen die vragen van werknemers behandelen.

Via zijn onderwijs- en opleidingsprogramma "Europese sociale dialoog" bevordert de EZA de sociale dialoog op nationaal en Europees niveau en discussieert het over sociale uitdagingen in Europa. Het doel is om te helpen bij het oplossen van vragen van werknemers en van de maatschappij.

Het werk van de EZA wordt medegefinancierd door de Europese Unie.

EZA-website ...

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd